Любими настолни игри

 Любими настолни игри

В днешни дни, във времената на смартфони и дигатален свят все по-голяма рядкост е да видите дете което обожава настолните игри. А какъв е начина децата ни да искат да играят на тях, да ги познават, да ги обичат , да се увличат от тях? Ние мили родители, сме тези които можем да им покажем този свят, като ги научим как да играят и си създаваме заедно приятни емоции и забавления. Често чувате, че ние сме огледало за мирогледа на децата ни- и е точно така!

Ето и някой от любимите настолни игри на всички времена

Не се сърди човече

Игра която винаги държи в напрежение и до последно никога не можеш да си сигурен, че ти ще победиш колкото и близо да си до финла. И разбира се – винаги има някой сърдит!

Домино

Запленяваща, караща те да искаш още и още.

Дженга

Не сме си и предтсавяли до скоро колко забавна е тази игра с дървени плочици. Голяма веселба пада, наредили сме се взички сендали на земята и тръпнем при всяко дръпване на плочка. Ние винаги си измисляме нещо забавно който бутне пирамидата или му дръпваме ушите или да направи 10 обиколки на хола, да изпее песен вообще каквото ни хрумне.

Пъзели

Още едно семейно занимание. И тук работата може да е групова всеки да прави определена част и накрая се сглобява общата картина. Може да се измисли и състезание за време между двете деца.

Игри с карти

Докато един ден, детето не поиска да се научим да играем на тази игра, не предполагахме колко забавна е тя. Ние включваме и по-малкото си дете на 3г разбира се помагаме му и е изключително забавно.

Игри на лист хартия

Колко много и безброй са тези игри. Бикове и крави, танкове, държави, села, градове, бесеница, морски шах, точки и кутийки. Всеки ден може да показвате различна игра лесно и просто само с лист и химикал.

Бъдете с децата си, развивайте уменията им, моториката, съсредочеността, отборния дух и най-вече всяка игра подобрява настроението!

Свързани публикаци

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *