10 от най-добрите дългометражни анимации

 10 от най-добрите  дългометражни анимации

Disney са феноменални в създаването на детски анимационни филми. Любопитен факт е, че компанията е основана още далечната 1923 година. В самото начало Уолт Дисни създател и основател искал просто да прави анимация, тъй като това била негова мечта още от гимназията. Със сигурност дори не е предполагал какви размери ще придобие.
Всеки от нас помни от своето детство прекрасните дългометражни анимации. А ето че, вече ние имаме деца и искаме да ги вдъхновим с прекрасните образи и истории на филмчетата. Ще ви предложим една компилация от незабравими и утвърдени заглавия съчетана с нови също така забавни и запомнящи се. Това са детски с история и поука, който могат да покажат на нашите деца, че добротата е ценна и надделява. Че добротата е сила и е важно в живота да сме добри с хората около себе си!

  1. Красавицата и звяра (Beauty and the Beast) – 1991

Една от най-приветстваните и обичани анимации на всички времена ще ви хвърли в луд възторг.
Включете се в приключенията на Бел, умна млада жена, която се озовава в замъка на принц, превърнат в тайнствен звяр. С помощта на омагьосаните слуги на замъка, Бел скоро научава най-важният урок – че истинската красота е вътрешната.

2. Снежанка и седемте джуджета (Snow White and the Seven Dwarfs) – 1937

Класическата приказка е разказана от Вълшебното огледало, което вижда и знае всичко. Разказва за неволите а едно красиво и добро момиче и как всъшност когато си добър живота ти се отблагодарява със същото.

3. Цар лъв (The Lion King)- 1994

„Цар Лъв“ е история за приключенията на Симба и за превръщането му във възрастен и отговорен владетел на Лъвските земи. В джунглата той среща верни приятели и се превръща в млад и силен лъв.

4. Спящата красавица ( Sleeping Beauty) -1959

Интересен факт е, че това е първата дългометражна анимация. Завладяваща детските очички история за омагьосана принцеса и фей кръсници- разбира се има и смел и добър принц който спасява кралството от злото.

5. Малката русалка (The Little Mermaid)- 1989

Ариел живеела в морето с баща си, морския крал и петте си сестри. Но макар и морски обитател малката русалка намирала странни човешки вещи, който я карали да иска да живее на сушата. И както са казали внимавай какво си пожелаваш, защото желанието и се сбъдва.

6. Аладин (Aladdin)- 1892

Аладин е една от древните приказки „Хиляда и една нощ“. Той е умен, находчив и верен, но подценяван, защото е беден. Влюбва се в принцесата и иска всячески да и покаже, че е достоен за нея като си мисли, че са му необходими богатства и палати за да го направи. И през цялото време един вълшебен Джин е замесен.

7. Пепеляшка (Cinderella) – 1950

Красива и приказна история за моиче което остава без родители и по неволя заживява с мащехата си и двете и лоши дъщери. Но и тук историята показва как доброто сърце може всичко!

8. 101 далматинци (101 Dalmatians) – 1996

Една луда история за неочаквани 101 бебета и злата Крюела която ги иска за да си направи ново яке от техните кожи.

9. Лейди и Скитника (Lady and the Tramp) – 1995

В една снеговита Коледна вечер младо семейство се сдобива с домашен любимец – мило кученце, което наричат Лейди. Обгърната от обич и внимание, тя живее като в приказка. 

Но скоро нещата се променят. В къщата пристига намръщена детегледачка заедно със своите зли котки. Лейди попада във водовъртеж от приключения, но заедно със своя верен приятел Скитника успяват да преминат и през най-тежките изпитания и да открият красотата на любовта.

10. Покахонтас( Pocahontas) -1995

Легендата за индианската принцеса Покахонтас всъшност е съвсем истинска история. В приказката е преразказано за желанието на двама млади да постигнат мир между бледолики и индеанци.

Свързани публикаци

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *